Prajitura cu cirese si mascarpone

Print Friendly, PDF & Email

DSC_0456

Blat :

6 oua

6 lg zahar

6 lg faina

4 lg ulei

un praf de sare

1 lgt praf de copt

1 lg cacao

 

300 g cirese

1 lg rasa faina

 

Crema :

500 g mascarpone

200 ml smantana pentru frisca

100 g zahar pudra

1 fiola esenta de vanilie

 

Decor :

1 lg cacao (sau 50 g ciocolata rasa)

 

Mod de preparare :

   Blat : intr-un castron mixam galbenusurile treptat cu uleiul, ca la maioneza. Lasam deoparte.

Ciresele le spalam si le curatam de samburi, apoi le asezam pe un prosop de hartie .

Separat mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa (circa 10-15 minute); adaugam maioneza de mai sus, amestecand cu o lingura, apoi faina amestecata cu praful de copt cernute. Compozitia o impartim in 2 : o parte ramane galbena, iar in cealalta jumatate adaugam 1 lg de cacao.

In tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt intindem compozitia cu cacao; peste asezam ciresele amestecate cu lingura de faina, apoi compozitia galbena. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute. Facem testul scobitorii.

DSC_0427 DSC_0428 DSC_0429 DSC_0430 DSC_0431

 Crema : mixam mascarponele cu zaharul pudra, apoi adaugam smantana pentru frisca lichida si esenta de vanilie, mixand putin pentru omogenizare. Crema o intindem peste prajitura coapta rece. Deasupra pudram cu cacao.

DSC_0432

DSC_0448

DSC_0456

 

Delicioasa !     Spor la prajiturit !!  🙂

 

Sursa : http://www.enjoy-dessert.com/2014/06/prajitura-cu-cirese-si-mascarpone.html

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.