Tort de ciocolata, biscuiti si capsuni

DSC_0352

Salam de biscuiti :

350 g biscuiti simpli

2 lg cacao

100 g unt

100 ml lapte

 

Crema ciocolata :

500 ml frisca lichida

200 g ciocolata neagra (52%)

1 fiola esenta de rom

400-500 g capsuni proaspeti

 

Glazura :

200 ml frisca lichida

150 g ciocolata neagra (52%)

 

Mod de preparare :

Salam de biscuiti : sfaramam biscuitii, adaugam pudra de cacao, untul topit si laptele treptat. Compozitia o intindem in tava rotunda de tort (d=25 cm), pe care am udat-o cu apa rece si am asezat folie alimentara in ea.

DSC_0330

   Crema de ciocolata : frisca lichida o punem intr-o craticioara pe foc, pana incepe sa fiarba, adaugam ciocolata rupta bucatele si mai tinem pe foc circa 2-3 minute, pana cand obtinem o crema omogena. Lasam sa se raceasca crema, apoi o punem la frigider pentru circa 2 ore sau de seara pana dimineata. Mixam crema pana se deschide la culoare, apoi adaugam esenta de rom.

DSC_0331

Pete salamul de biscuiti asezam un strat subtire de crema, apoi felii de capsuni pe marginea tortului, iar restul ii asezam intregi peste stratul de ciocolata. Acoperim capsunile cu crema ramasa.

DSC_0336 DSC_0337

 Glazura : intr-o cratita punem frisca lichida impreuna cu ciocolata bucati , pe foc mic, amestecand mereu pentru omogenizare. Lasam sa se racoreasca cateva minute, apoi intindem peste crema de ciocolata din tava. Dam tortul la frigider pentru minim 3 ore. Scoatem marginea detasabila de la tort, apoi desfacem folia si asezam tortul pe un platou. Decoram cu capsuni. Eu nu am mai avut si am decorat cu strugurei rosii.

DSC_0339

DSC_0366

DSC_0352

DSC_0408

DSC_0422

 

Un tort rapid, delicios si ciocolatos.

Spor la prajiturit ! :

 

Sursa : http://www.bucataras.ro/retete/tort-de-ciocolata-cu-capsuni-la-rece-77792.html

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.