Prajitura fantezie cu zmeura

Share on Facebook3kShare on Google+0Pin on Pinterest37Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

DSC_0255

Blat :

5 albusuri

120 g zahar

170 g faina

60 ml ulei

50 ml lapte

1/2 plic praf de copt (5 g)

 

Crema :

5 galbenusuri

120 g zahar

600 ml lapte

1 fiola esenta de vanilie

75 g faina

1 plic gelatina granulata (10 g) + 50 ml apa rece

200 ml smantana pentru frisca + 2 lg zahar pudra

250 g zmeura proaspata

 

Decor :

200 ml smantana pentru frisca

2 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

         Blat :  mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa; laptele amestecat cu uleiul il adaugam alternand cu faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute.

DSC_0212 DSC_0213 DSC_0214 DSC_0220

Crema : hidratam gelatina in apa rece timp de 10-15 minute; galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi faina si laptele treptat. Punem pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam deoparte si adaugam gelatina hidratata. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca, apoi o punem la frigider pentru circa 30-40 minute. Smantana pentru frisca batuta spuma o amestecam cu zaharul pudra, apoi cu crema rece si esenta de vanilie.

DSC_0215 DSC_0216 DSC_0218 DSC_0221

Zmeura o spalam apoi o stergem cu un prosop de hartie.

Asamblare : blat – 1/2 crema – zmeura proaspata – 1/2 crema – decor (smantana pentru frisca o mixam, apoi adaugam zaharul pudra).

DSC_0223 DSC_0226 DSC_0230

Dam prajitura la rece pentru minim 3 ore, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte sters de apa.

DSC_0255

 

O prajitura nemaipomenita, delicoasa !  Spor la prajiturit !!  🙂

 

Sursa : http://www.haisagatim.ro/2014/08/prajitura-cu-zmeura-fantezie.html

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.