Lichior de oua

Share on Facebook268Share on Google+0Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

DSC_0229

Ingrediente :

200 ml lapte

200 ml smantana pentru frisca (35%)

1 pastaie de vanilie

6 galbenusuri

200 g zahar

250 ml vodka (40%)

 

Mod de preparare :

Intr-o cratita punem laptele, smantana pentru frisca si pastaia de vanilie : seminte si teaca (taiem cu un cutit pe lungime pastaia de vanilie, apoi cu lama cutitului scoatem semintele). Punem pe foc mediu pana incepe sa dea in clocot.

DSC_0204

Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Peste ele adaugam laptele vanilat fierbinte de mai sus. Punem pe baie de aburi pana se ingroasa, apoi strecuram, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca crema .

DSC_0205 DSC_0207

Strecuram crema racita, adaugam apoi vodka si punem lichiorul obtinut intr-o sticla de 1 l cu dop. Punem sticla la frigider pana in momentul servirii . Se poate pastra la frigider pentru circa 3 saptamani.

DSC_0229

Se poate servi simplu sau cu frisca si ciocolata rasa sau scortisoara macinata.

Cu albusurile ramase se poate pregati http://miremirc.ro/2016/06/05/prajitura-din-albusuri-cu-visine-si-cacao/.

 

Sursa mea : http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/retete-diverse/eierlikor-lichior-de-oua.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.