Tort cu capsuni si ananas

DSC_0200

Blat :

4 oua

30 ml apa fierbinte

150 g zahar

1 fiola esenta de vanilie

200 g faina

1/2 plic praf de copt (5 g)

 

Crema :

4 oua

200 g zahar

150 ml lapte

15 g gelatina granulata + 100 ml apa rece

600 ml smantana pentru frisca

200 g capsuni

200 g ananas

 

Sirop :

compot de ananas

 

Decor :

200 ml smantana pentru frisca

capsuni

 

Mod de preparare :

Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi apa fierbinte treptat,  galbenusurile amestecate, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt cernute. Omogenizam cu o lingura. Coacem compozitia in forma de tort (d=25 cm), in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute.

DSC_0178 DSC_0179 DSC_0180

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2.

Crema : hidratam gelatina in 100 ml apa rece timp de 10-15 minute (eu am pus doar 10 g gelatina). Ouale le mixam cu zaharul pana isi tripleaza volumul, adaugam apoi laptele si punem pe foc mic, amestecand mereu pana cand compozitia se ingroasa putin.  Luam de pe foc, adaugam gelatina hidratata mai sus. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se racoreasca.  Cand incepe sa se ingroase, se amesteca cu smantana pentru frisca batuta spuma.

DSC_0184

Din cele 200 g capsuni , taiem in 2 bucatile de capsuni cat sa acoperim marginile tortului. Restul capsunilor le taiem cubulete micic, la fel si ananasul le amestecam cu crema de mai sus.

 Asamblare tort : 1/2 blat insiropat cu sucul din compotul de ananas-crema-1/2 blat insiropt.

DSC_0183 DSC_0185

Acoperim tortul cu folie alimentara si dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata. Rasturnam tortul pe un platou. Deasupra decoram cu frisca batuta si capsuni, ciocolata rasa…

DSC_0187 DSC_0196

DSC_0200

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.