Prajitura cu rubarba si bezea

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest2Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

DSC_0152

Blat :

1 ou

4 galbenusuri

150 g unt (80%)

200 g zahar

50 ml lapte

1/2 plic praf de copt (5 g)

300 g faina

1 fiola esenta de vanilie

 

5 tije rubarba

 

Bezea :

4 albusuri

100 g zahar

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam spuma oul si galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi laptele, untul moale de la temperatura camerei, esenta de vanilie, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt (cernute). Intindem compozitia in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam bucati de rubarba si dam la cuptor pentru circa 30 minute, la 170 grade Celsius.

DSC_0116 DSC_0117

 Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste; bezeaua o intindem cu o lingura peste blatul fierbinte scos din cuptor. Dam din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute.

DSC_0118

DSC_0120

Eu am folosit pentru bezea doar 3 albusuri si 100 g zahar, 1 albus l-am pus in blat.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta.

DSC_0124

DSC_0152

Rapida si delicioasa ! Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa : http://www.haisagatim.ro/2015/05/tarta-cu-rubarba-si-bezea.html

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.