Prajitura cu cacao si mascarpone

Prajitura cu cacao si mascarpone

Prajitura cu cacao si mascarpone

 

Blat :

6 oua

6 lg zahar

6 lg cu varf faina

1 plic praf de copt (10 g)

3 lg cacao

3 lg ulei

3 lg apa

1 fiola esenta de vanilie

un praf sare

 

Crema :

4 galbenusuri

6 lg zahar

250 g mascarpone

200 ml smantana pentru frisca

1 lgt gelatina granulata + 4 lgt apa rece

2 plicuri zahar vanilat

 

Sirop :

200 ml apa

2 lg zahar

1 fiola esenta de rom

 

Decor :

100 g ciocolata alba

1 lg unt

1 lg lapte

50 g ciocolata neagra

 

Mod de preparare Prajitura cu cacao si mascarpone :

 Blat : intr-un castron mixam galbenusurile cu uleiul si apa. Separat mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Peste adaugam galbenusurile de mai sus, amestecand cu o lingura de cateva ori, apoi cernem faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Omogenizam cu o lingura. Compozitia o coacem in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute.  Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 3 .

DSC_0001 DSC_0002

 Sirop : amestecam apa cu zaharul, apoi punem pe foc pentru cateva minute sa fiarba. Luam deoparte si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca.

 Crema : hidratam gelatina in apa rece timp de 10 minute. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, apoi punem craticioara pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa putin. Luam de pe foc si adaugam gelatina hidratata . Amestecam bine.  Acoperim cu folie alimentara si lasam a se raceasca.

DSC_0003

Scoatem folia si adaugam zaharul vanilat si mascarponele. Mixam energic pentru omogenizare, apoi incorporam si smantana pentru frisca batuta spuma. Crema o impartim in 2. Ungem 2 blaturi insiropate , cu crema, iar ultimul blat ramane doar insiropat. Dam prajitura la rece pentru minim 3 ore.

DSC_0005 DSC_0007 DSC_0009

Decor : ciocolata alba rupta bucatele o amestecam cu untul si laptele. Punem pe foc sa se omogenizeze, apoi intindem peste prajitura. Dam la rece din nou, apoi cu ciocolata neagra topita formam linii peste ciocolata alba.

Sau mai buna ar fi prajitura cu glazura aceasta : 200 g ciocolata alba bucatele o amestecam cu 200 ml smantana pentru frisca. Punem pe foc sa se omogenizeze, lasam sa se raceasca, apoi intindem peste prajitura.

Prajitura cu cacao si mascarpone

Prajitura cu cacao si mascarpone

Prajitura cu cacao si mascarpone

Prajitura cu cacao si mascarpone

 

O prajitura senzational de buna !!        Mersi Gaby de reteta !  🙂

Spor la prajiturit !!

 

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone

 

Alte retete cu mascarpone :

Prajitura cu ciocolata si mascarpone

Prajitura alba cu mascarpone

Prajitura duo cu mascarpone

 

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email0