Prajitura cu cacao si mascarpone

Share on Facebook3.9kShare on Google+0Pin on Pinterest45Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

DSC_0100

Blat :

6 oua

6 lg zahar

6 lg cu varf faina

1 plic praf de copt (10 g)

3 lg cacao

3 lg ulei

3 lg apa

1 fiola esenta de vanilie

un praf sare

 

Crema :

4 galbenusuri

6 lg zahar

250 g mascarpone

200 ml smantana pentru frisca

1 lgt gelatina granulata + 4 lgt apa rece

2 plicuri zahar vanilat

 

Sirop :

200 ml apa

2 lg zahar

1 fiola esenta de rom

 

Decor :

100 g ciocolata alba

1 lg unt

1 lg lapte

50 g ciocolata neagra

 

Mod de preparare :

 Blat : intr-un castron mixam galbenusurile cu uleiul si apa. Separat mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Peste adaugam galbenusurile de mai sus, amestecand cu o lingura de cateva ori, apoi cernem faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Omogenizam cu o lingura. Compozitia o coacem in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute.  Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 3 .

DSC_0001 DSC_0002

 Sirop : amestecam apa cu zaharul, apoi punem pe foc pentru cateva minute sa fiarba. Luam deoparte si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca.

 Crema : hidratam gelatina in apa rece timp de 10 minute. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, apoi punem craticioara pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa putin. Luam de pe foc si adaugam gelatina hidratat. Amestecam bine.  Acoperim cu folie alimentara si lasam a se raceasca.

DSC_0003

Scoatem folia si adaugam zaharul vanilat si mascarponele. Mixam energic pentru omogenizare, apoi incorporam si smantana pentru frisca batuta spuma. Crema o impartim in 2. Ungem 2 blaturi insiropate cu crema, iar ultimul blat ramane doar insiropat. Dam prajitura la rece pentru minim 3 ore.

DSC_0005 DSC_0007 DSC_0009

Decor : ciocolata alba rupta bucatele o amestecam cu untul si laptele. Punem pe foc sa se omogenizeze, apoi intindem peste prajitura. Dam la rece din nou, apoi cu ciocolata neagra topita formam linii peste ciocolata alba.

Sau mai buna ar fi prajitura cu glazura aceasta : 200 g ciocolata alba bucatele o amestecam cu 200 ml smantana pentru frisca. Punem pe foc sa se omogenizeze, lasam sa se raceasca, apoi intindem peste prajitura.

DSC_0015

DSC_0024

DSC_0051

DSC_0100

 

O prajitura senzational de buna !!        Mersi Gaby de reteta !  🙂

Spor la prajiturit !!

 

Sursa : http://retetepapabun.ro/prajitura-cu-blat-de-cacao-si-crema-de-mascarpone/

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.