Prajitura cu rubarba si capsuni

DSC_0084

Ingrediente :

5 oua

300 g zahar

50 ml lapte

150 g unt (80%)

300 g faina

1/2 plic praf de copt (5g)

1 fiola esenta de vanilie

 

4-5 tije de rubarba curatata si taiat cubulete

6 capsuni mari

 

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam spuma 1 ou si 4 galbenusuri cu 200 g zahar, adaugam apoi laptele, untul moale de la temperatura camerei ,esenta de vanilie, faina cernuta, praful de copt stins cu 1 lgt zeama de lamaie sau otet, iar la urma incorporam cele 4 albusuri ramase cu 100 g zahar batute spuma astfel : adaugam cate 2 linguri bezea, amestecam cu o lingura , apoi inca 2 linguri bezea, amestecam cu miscari circulare si tot asa pana terminam de incorporat bezeaua. Compozitia o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam bucati de capsuni si rubarba .Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea.

DSC_0004 DSC_0005 DSC_0008 DSC_0010 DSC_0017

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi taiem si servim.

DSC_0029

DSC_0084 DSC_0034

Foarte foarte buna !!! Spor la prajiturit  🙂

 

Sursa :http://www.haisagatim.ro/2015/05/tarta-cu-rubarba-si-bezea.html

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.