Prajitura cu crema de vanilie

DSC_0311

Blat :

5 oua

un praf de sare

5 lg zahar

5 lg faina

1 fiola esenta de vanilie

 

5 lg zahar pentru caramelizat

 

Crema :

1 plic budinca de vanilie (40 g)

400 ml lapte

4 lg zahar

200 g unt (80%)

 

Decor :

200 ml frisca lichida (sau 200 ml smantana pentru frisca +2 lg cu varf zahar pudra)

30 g ciocolata rasa

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand, iar la final faina si esenta de vanilie. Amestecam cu o lingura. Coacem blatul in tava (23*35 cm ) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2.

DSC_0282

 Crema : pregatim budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, dar folosind cantitatile din reteta. Acoperim budinca obtinuta cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin iar in el adaugam treptat cate 1 lingura din budinca rece.

DSC_0279

Topim cele 5 linguri de zahar, apoi cu o lingura stropim jumatatea de blat de jos.

DSC_0280

   Asamblare : 1/2 blat – caramel – crema – 1/2 blat – frisca – ciocolata rasa.

DSC_0281 DSC_0283

Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa .

DSC_0311

DSC_0285

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : http://retetepapabun.ro/prajitura-cu-crema-de-vanilie/

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.