Prajitura cu mac si crema de vanilie

DSC_0205

Foi mac :

6 albusuri

6 lg zahar

10 lg mac

4 lg faina

 

Foaie bezea :

3 albusuri

3 lg zahar

3 lg faina

2 lg ulei

 

Crema :

7 galbenusuri

6 lg zahar

500 ml lapte

1 plic budinca de vanilie (40 g)

250 g unt (80%)

 

Decor :

50 g ciocolata alba

 

Mod de preparare :

Foi mac : impartim cantitatile in 2 si caocem 2 foi astfel : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste , apoi macul amestecat cu faina. Amestecam cu o lingura pentru a nu se lasa bezeaua. Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 10 minute, in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt.

DSC_0084

Foaie bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma si lucioasa; adaugam cele 2 linguri de ulei, amestecam cu o lingura de cateva ori, apoi cernem faina ; amestecam din nou cu lingura. Coacem bezeaua la fel ca si foile cu mac, in aceeasi tava si aceeasi temperatura.

DSC_0094

 Crema : intr-o craticioara cu fund dublu mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam praful de budinca, apoi laptele. Punem pe foc mic, amestecand mereu pana cand obtinem o budinca. Luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

DSC_0088

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi il el incorporam treptat, cate o lingura din budinca rece. Crema o impartim in 3.

 Asamblare : foaie mac-1/3 crema-foaie bezea-1/3 crema-foaie mac-1/3 crema-cioalata alba rasa.

Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

DSC_0096

DSC_0097

DSC_0098

DSC_0105

DSC_0205

DSC_0258

DSC_0239

 

O prajitura absolut delicioasa, excelenta pentru a fi pregatita la evenimente sau sarbatori.

 

Sursa :       http://www.haisagatim.ro/2016/04/prajitura-cu-mac-si-crema-de-vanilie.html 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 4.17 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.