Prajitura cu ciocolata si mascarpone

Share on Facebook7kShare on Google+0Pin on Pinterest11Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

DSC_0160

Blat :

300 g faina

200 g zahar pudra

50 g cacao

1 plic praf de copt (10 g )

1/2 lgt bicarbonat de sociu

400 ml iaurt

3 oua

100 ml ulei

1 fiola esenta de rom

 

Crema :

300 g ciocolata neagra (45-55%)

300 ml smantana pentru frisca (35%)

250 g Mascarpone

4 lg zahar pudra

1 fiola esenta de rom

 

Decor :

1 lgt cacao

 

Mod de preparare :

 Blat : intr-un castron cernem faina, zaharul pudra, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul. Amestecam, apoi adaugam ouale, iaurtul, uleiul si esenta de rom. Mixam pentru omogenizare, apoi coacem in tava (20*30 cm) , in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30-35 minute.

DSC_0077 DSC_0080

DSC_0081

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 3.

Crema : intr-o craticioara de inox cu fund dublu punem smantana pentru frisca ; asezam craticioara pe foc mic, pana incepe frisca sa dea in clocot, apoi luam deoparte si adaugam ciocolata neagra (eu am folosit Milka dark) rupta bucatele. Amestecam pana cand compozitia devbine omogena. Lasam deoparte sa se raceasca, apoi o dam la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore sau la congelator pentru 20 minute.

Separat mixam mascarponele cu zaharul pudra si esenta de rom, apoi adaugam crema de ciocolata rece. Mascarponele si crema de ciocolata trebuie sa fie reci de la frigider.

DSC_0099

Crema o impartim in 3 si ungem fiecare blat cu ea. Dam la frigider , iar in momentul servirii o pudram cu cacao.

DSC_0103

DSC_0160

DSC_0189

 

O prajitura delicioasa !!

Spor la prajiturit !  🙂

 

Sursa mea : http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-crema-de-ciocolata-si-mascarpone/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.