Prajitura cu ciocolata si blat de cocos

Share on Facebook2.9kShare on Google+0Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

DSC_0993

Bezea cocos :

4 albusuri

125 g zahar

4 lg cocos

1,5 lg faina

1 lgt rasa praf de copt

 

Crema ciocolata :

100 g ciocolata neagra (55-70%)

200 ml smantana pentru frisca (35%)

1/2 fiola esenta de rom

 

Crema de branza :

200 ml smantana pentru frisca (35%)

150 g crema de branza Almette

3 lg pline zahar

1 fiola esenta de vanilie

 

Decor :

cocos

 

Mod de preparare :

 Bezea cocos : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul mixand pana se topeste, iar la final incorporam faina amestecata cu cocosul si praful de copt. Amestecam cu o lingura. Intindem compozitia in tava (23*35 cm sau chiar 20*30 cm pentru cine doreste o prajitura mai inalta) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute.

DSC_0955 DSC_0956

Crema de ciocolata : smantana pentru frisca o punem intr-o craticioara, pe foc mic pana incepe sa dea in clocot; luam deoparte si adaugam ciocolata neagra (eu am folosit ciocolata cu 72% cacao dar cred ca e mai ok o ciocolata cu 55% cacao) rupta bucatele. Amestecam pentru omogenizare, apoi adaugam esenta de rom. Lasam crema sa se raceasca; o punem in frigider pentru minim circa 3 ore sau in congelator pentru 30 minute, dupa care o scoatem si o mixam putin. Intindem crema peste bezeaua coapta si racita.

DSC_0958 DSC_0961

Crema de branza : crema de branza Almette o amestecam cu zaharul si esenta de vanilie, apoi le mixam bine; peste adaugam smantana pentru frisca batuta spuma. Omogenizam si intindem peste crema de ciocolata. Trasam valuri cu ajutorul unei furculite, apoi presaram fulgi de cocos sau aschii de ciocolata.

DSC_0963

DSC_0966

Prajitura se poate taia imediat si servi.

DSC_0978

DSC_0993

O prajitura delicioasa !! 🙂  Mult spor la prajiturit !!!

 

Sursa : http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-ciocolata-si-blat-de-cocos/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.