Fursecuri cu lamaie

 

DSC_0594

Ingrediente :

2 oua

200 g zahar pudra

1/4 lgt sare

50 g unt

40 ml ulei

1 fiola esenta de vanilie

coaja rasa de la 1 lamaie

350 g faina

1 lgt praf de copt

25 ml zeama de lamaie

 

Tavalit :

100 g zahar pudra

 

Mod de preparare :

Mixam ouale cu zaharul pudra pana isi maresc volumul si se albesc, adaugam apoi untul topit si uleiul treptat, mixand mereu, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, praful de copt stins in zeama de lamaie, iar la sfarsit faina amestecata cu sarea. Omogenizam apoi acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru minim 1 .

DSC_0556 DSC_0557

Scoatem aluatul din frigider si cu ajutorul unei lingurite formam bile mici, pe care le tavalim prin zaharul pudra. Asezam in tava mare de aragaz la putina distanta unele de altele.

DSC_0558 DSC_0559

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.

DSC_0560

Lasam fursecurile sa se raceasca, apoi ii putem servi.

DSC_0568

DSC_0594

DSC_0603

 

Spor la prajiturit !!! 🙂

 

Sursa : reteta de la http://miremirc.ro/2011/02/13/ghoriba-fursecuri-maroc/ , la care am adaugat lamaie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.