Chec cu banane, iaurt si cacao

Print Friendly, PDF & Email

DSC_0531

Ingrediente :

4 oua

200 g zahar

100 ml ulei

150 g iaurt simplu

250 g faina

1 plic praf de copt (10g)

1 banana mare

1 lg cacao+4 lg apa calda

 

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam ouale cu zaharul, circa 15 minute; adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, apoi iaurtul; incorporam faina amestecata cu praful de copt (cernute). Omogenizam cu o lingura. Luam deoparte 4 lg compozitie pe care o amestecam cu pasta de cacao si apa calda. In restul de compozitie ramasa adaugam banana terciuita cu o furculita. Turnam jumatate din compozitia cu banana, in forma de chec, tapetata cu hartie de copt, turnam apoi compozitia cu cacao si restul de compozitie cu banana. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40-50 minute. Facem testul scobitorii.

DSC_0474 DSC_0475 DSC_0476 DSC_0480

DSC_0482

Lasam checul sa se raceasca, apoi feliem.

DSC_0554

DSC_0531

Absolut delicios !!

Spor la prajiturit !! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Chec cu banane, iaurt si cacao

  1. Daniela

    Draga miremirc, am câteva curiozități și știu că tu mă poți ajuta. Am văzut că toate checurile pe care le faci sunt foarte frumos crescute (de fapt tot ce iese din mâna ta arată foarte bine). Spune-mi te rog le coci cu ventilație sau nu? Unde le așezi în cuptor (la mijloc sau mai jos?) dacă doresc să coc două checuri simultan, cum sa le așez în cuptor? mulțumesc, Daniela

    • miremirc

      Fara ventilatie. Le asez in cuptor la mijoc, iar daca este sa coci 2 checuri deodata, le asezi unul langa altul pe acelasi nivel. Formele de chec sunt inguste si mici si ai loc suficient. Cu drag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.