Guguluf cu cacao

Print Friendly, PDF & Email

DSC_0464

Ingrediente :

5 oua

250 g zahar

7 lg ulei

200 g faina

1 plic praf de copt

coaja rasa de la 1 lamaie

2 lg zeama de lamaie

un praf de sare

1 lg cacao+3 lg apa calda

 

1-2 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

Folosim o forma rotunda de guguluf cu d=23 cm, pe care o pensulam cu putin ulei si presaram faina.

Intr-un castron mixam galbenusurile cu uleiul treptat ca la maioneza. Separat, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste, apoi maioneza de mai sus, coaja rasa de lamaie, amestecand cu o lingura, cu miscari circulare de jos in sus. Cernem faina, amestecam din nou cu lingura si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Compozitia obtinuta o turnam in forma de guguluf. Lasam circa 3-4 linguri din compozitie pe care o amestecam cu pudra de cacao amestecata cu apa calda. Asezam cu lingura peste compozitia din forma.

DSC_0414 DSC_0415 DSC_0417

Coacem in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 45 minute.

DSC_0419

Lasam sa se raceasca, apoi rasturnam pe o forma rotunda. Cernem deasupra zahar pudra.

DSC_0424

DSC_0473

DSC_0464

 

Rapid, delicios, pufos si usor !

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea : mama Geta  !

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.