Saratele cu drojdie si smantana

Share on Facebook379Share on Google+1Pin on Pinterest3Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

DSC_0275

Ingrediente :

250 g unt

2 oua

1,5 lg sare

1 lgt zahar

50 ml smantana

250 ml lapte caldut

25 g drojdie proaspata

700-800 g faina

 

Uns deasupra :

2 oua

seminte chimen, susan

cascaval ras

 

Mod de preparare :

Pregatim maia-ua : drojdia o amestecam bine cu zaharul pana devine lichida, adaugam putin lapte caldut si putina faina, cat sa obtinem consistenta unei smantani mai groase. Lasam la dospit circa 10-15 minute.

Intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei impreuna cu ouale, smantana, sarea, laptele caldut si maia-ua de mai sus . Faina o adaugam treptat, framantand pana cand obtinem un aluat moale care nu se mai prinde de maini. Formam o bila de aluat pe care o asezam in castronul in care am presarat faina. peste el presaram putina faina. Lasam la dospit circa 1 ora.

DSC_0207 DSC_0208 DSC_0216

Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il impartim in 2 sau 3 parti. Fiecare parte o intindem cu sucitorul direct pe foaia de copt, ungem cu ou batut si presaram seminte sau cascaval ras. Saratele nu trebuie asezate cu mana in tava la distanta unele de altele, deoarece ele se aduna si cresc in sus.

DSC_0221 DSC_0293

DSC_0246

DSC_0275

DSC_0279

 

Foarte foarte bune !

 

Sursa mea : matusa mea Corina !! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.