Tort german

Print Friendly, PDF & Email

DSC_0090

Blat :

280 g faina

260 g zahar

100 g cacao

2 lgt praf de copt

1/2 lgt sare

240 ml lapte

115 ml ulei

2 oua

2 lgt esenta de vanilie

230 ml apa fiarta

 

Crema :

250 g lapte condensat

200 g zahar

2 galbenusuri+1 lgt apa

120 g unt moale

1 lgt esenta de vanilie

130g nuci tocate grosier

150 g cocos

1 lgt amidon

 

Decor :

nuci

40 g ciocolata neagra topita

 

Mod de preparare :

Blat : amestecam faina, zaharul, pudra de cacao, praful de copt, si sarea, apoi adaugam pe rand : uleiul, laptele, ouale, esenta de vanilie si apa fiarta treptat, mixand incet pana la omogenizare. Vom obtine o compozitie foarte moale. Impartim in 3 si coacem 3 blaturi in forma rotunda de tort (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii.

DSC_0052

DSC_0053

DSC_0054

DSC_0057

DSC_0058 DSC_0059

     Crema : intr-o cratita de inox cu fund dublu, punem laptele condensat, amidonul, zaharul, galbenusurile amestecate cu apa, untul moale de la temperatura camerei, si esenta de vanilie. Punem pe foc mic, amestecand mereu, circa 10-12 minute. Tragem de pe foc si adaugam cocosul si nucile prajite si tocate grosier.

DSC_0061 DSC_0062 DSC_0065

DSC_0067 DSC_0068

Amestecam bine, apoi acoperim cratita cu o folie alimentara si o lasam la rece 1 ora.

DSC_0069

Dupa trecerea orei, indepartam folia si impartim crema in 3 parti . Intindem crema pe fiecare blat. Deasupra asezam jumatati de nuca trecute pe jumatate prin ciocolata neagra topita; pe mijloc trasam linii de ciocolata .

DSC_0070

DSC_0078

DSC_0090

DSC_0102

DSC_0123

 

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa : http://retete.unica.ro/recipes/tort-german/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.