Paine girafa

Print Friendly, PDF & Email

DSC_0200

Ingrediente :

300 g faina

1 lgt drojdie uscata

1 lgt zahar

1 lgt rasa sare

15 ml ulei

180 g apa calduta

 

25 g ciocolata neagra (80%) topita

 

Mod de preparare :

Framantam toate ingredientele cu exceptia ciocolatei . Impartim aluatul in 2 parti : una va ramane alba , iar in cealalta vom pune ciocolata neagra topita. Pensulam fiecare bila de aluat cu ulei, apoi lasam la dospit circa 1 ora.

DSC_0165 DSC_0166 DSC_0168 DSC_0169

Bila de aluat o rulam sul, apoi o impartim in 8 parti. Cu bila alba procedam la fel.

DSC_0171

Luam 1 bucata de aluat alb si 1 bucata de aluat maro. Fiecare bucata o rulam lunga cat lungimea formei de chec in care vom coace. Cea alba o intindem cu sucitorul cat sa obtinem o latime ca sa inveleasca aluatul maro. Sigilam bine aluatul alb.

DSC_0175

DSC_0174

Repetam de inca 7 ori. Rulourile de aluat obtinute le asezam in forma tapetata cu hartie de copt cate 3, apoi 3 si inca 2 . Lasam la dospit inca 30 minute; ungem pe deasupra cu putin ulei, apoi coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 45 minute.

DSC_0178

Lasam paine sa se raceasca, acoperita cu un prosop curat, apoi feliem.

DSC_0180 DSC_0183

DSC_0200

 

Foarte buna si interesanta ! 🙂

Spor la framantat !

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

One Response to Paine girafa

  1. Pingback: Cum se prepară delicioasa „pâine-girafă“ în două culori, pentru copiii mofturoşi | INFOS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.