Sucitura cu branza sarata

DSC_0892

Aluat :

500 g faina

1 plic drojdie uscata (7g)

1 ou

1 albus

2 lgt rase sare

1 lg rasa zahar

3 lg smantana

100 ml lapte

100 ml apa

2 lg ulei

 

Umplutura :

400 g branza sarata

2 oua

 

Uns deasupra :

1 galbenus

1 lg lapte

seminte de chimen, mac, susan..

 

Mod de preparare :

 Aluat : Cernem faina, apoi adaugam restul ingredienteleor, cu exceptia uleiului; framantam putin cat sa omogenizam aluatul, apoi adaugam treptat uleiul, framanatand circa 15-20 minute. presaram putina faina in bol, asezam bila de aluat, apoi presaram si peste aluat faina. Lasam la dospit circa 45 minute.

DSC_0690 DSC_0691 DSC_0693 DSC_0694

Rasturnam aluatul pe masa infainata, il framantam putin, apoi il impartim in 3 bile (eu cantaresc intreg aluatul, apoi il impart in 3).

DSC_0695

   Umplutura : amestecam cu o furculita ingredientele.

Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul pe masa infainata , apoi intindem 1/3 din umplutura . Rulam apoi asezam pe hartia pergament. Procedam la fel si pentru celelalte 2 foi.

DSC_0883

DSC_0884

Eu am impartit o hartie de copt in 3 parti si am asezat cate o sucitura de aluat pe ea.

Lasam din nou la crescut suciturile circa 20 minute, apoi le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte. Deasupra presaram chimen, mac, susan…

DSC_0885

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40-50 minute.

DSC_0886

Scoatem tava din cuptor, apoi o acoperim cu un prosop curat si o lasam asa pana se raceste.

DSC_0892

DSC_0887 DSC_0919 DSC_0903

 

Fooarte pufoase suciturile cu branza sarata !!  Mult spor va doresc 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.