Cozonac floare cu Fineti (Nutella)

Print Friendly, PDF & Email

DSC_0553

Aluat :

500 g faina

2 galbenusuri

3 lg zahar

1 plic zahar vanilat

25 g drojdie proaspata (sau 1 plic drojdie uscata 7g)

3 lg ulei

100 g unt

230 ml lapte caldut

un praf de sare

 

Umplutura :

200 g Fineti (sau Nutella)

 

Uns deasupra :

1 galbenus de ou

1 lgt apa

 

Mod de preparare :

 Aluat : maia : drojdia o amestecam cu 1 lingura zahar pana se lichefiaza, adaugam apoi putina faina si lapte caldut. Amestecam , apoi lasam la dospit circa 10 minute.

Faina o cernem , apoi adaugam cele 2 lg de zahar, zaharul vanilat, galbenusurile, maia-ua de mai sus si framantam putin; adaugam apoi sarea, laptele caldut, uleiul si untul topit. Framantam circa 15-20 minute, apoi lasam aluatul la dospit (il ungem cu putin ulei) circa 40 minute.

DSC_0513 DSC_0514

Aluatul crescut il rasturnam pe masa de lucru si il taiem in 4.

DSC_0516

Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul intr-o foaie rotunda. Peste ea asezam o farfurie rotunda si decupam in jurul ei.

DSC_0518

Foaia de aluat o asezam in tava mare de aragaz, pe care am asezat o hartie de copt. Ungem cu circa 3 linguri Fineti sau Nutella, acoperim cu cea de-a 2-a foaie de aluat, ungem din nou, asezam foaie de aluat, ungem cu Fineti, apoi ultima foaie de aluat. In mijlocul ei asezam un pahar cu gura in jos, apoi taiem cu un cutit bine ascutit in in 4 parti, apoi fiecare parte in 4, deci vom obtine 16 petale..

DSC_0521 DSC_0522

Luam cate 2 petale si le rasucim de 2 ori spre exterior, apoi strangem marginile cu degetele.

DSC_0524

DSC_0527

Lasam circa 15 minute floarea sa se odihneasca, apoi o ungem cu galbenus amestecat cu putina apa.

DSC_0528

Coacem floarea din aluat, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35 minute.

DSC_0532

Lasam floarea sa se raceasca, apoi putem servi.

DSC_0553

DSC_0591

Cozonacul floare cu Fineti sau Nutella este foarte pufos . Cine doreste sa-l faca, ar face bine sa dubleze cantitatile !

 

Spor la treaba ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.