Chifle cu telemea

DSC_0233

Aluat :

600 g faina

9 g drojdie uscata

250 ml apa calduta

1 ou

1 lgt cu varf sare

1 lg zahar

75 ml ulei

 

Umplutura :

200 g telemea de vaca (sau oaie, capra)

1 ou

1 albus

 

Uns deasupra :

1 galbenus de ou

seminte susan, chimen

 

Mod de preparare :

   Aluat : framantam ingredientele circa 20 minute. Lasam aluatul la crescut, uns cu putin ulei, cam 1 ora.

DSC_0153 DSC_0155 DSC_0156

Aluatul dospit il impartim in 2 ; fiecare bucata o mai gramantam puyin, apoi o intindem cu sucitorul si o impartim in 12 patratele. Pe fiecare patratel de aluat punem cate 1 lgt din umplutura (amestecam oul, albusul cu telemea rasa fin). Marginile le strangem peste umplutura, astfel incat sa obtinem o minge de aluat. Asezam apoi in tava de aragaz, la mica distanta unele de altele. Lasam din nou la crescut, inca 20 minute, apoi ungem fiecare minge de aluat cu galbenus de ou (eu am uns cu ou batut) apoi presaram seminte.

DSC_0161

DSC_0163

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute.

DSC_0164

DSC_0166

DSC_0199

 

DSC_0233 DSC_0222 DSC_0195

 

Spor la gatit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.