Tort cu rulada si banane

DSC_0144

 

Micutul meu site a implinit azi 5 ani !   Pentru a-l sarbatori, am facut un tort delicios cu banane, rulada si budinca de vanilie. Sper sa va placa si sa-l incercati 🙂

 

Rulada :

6 oua mari

6 lg zahar

6 lg faina

1/2 lgt praf de copt

 

gem de capsuni, zmeura, caise, visine

 

Crema :

2 plicuri budinca de vanilie (2*40g)

800 ml lapte

70 g unt

6 lg zahar

4 foi gelatina

 

sau

 

6 galbenusuri

120 g zahar

100 ml lapte

6 foi gelatina (1 plic)

500 g mascarpone

 

5-6 banane

ciocolata cu umplutura de fructe, cafea..

300 ml smantana pentru frisca

3 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

Rulada : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand in continuare pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi galbenusurile pe rand si faina amestecata cu praful de copt (cernute). Amestecam cu o lingura. Coacem in tava mare de aragaz, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.

DSC_0093 DSC_0096 DSC_0100

Pe masa de lucru intindem o hartie de copt, pe care presaram zahar. Peste intoarcem blatul copt fierbinte, apoi rulam pe lungime. Dupa ce s-a racit blatul il desfacem si il ungem cu un strat subtire de gem de capsuni, zmeura sau fiecare de care are (eu am deschis un borcanel cu gem de mure, crezand ca este de capsuni). Rulam din nou in hartia de copt si lasam deoparte.

DSC_0108 DSC_0102

   Crema : fierbem budinca conform instructiunilor de pe plic, dar folosind 800 ml lapte si 5 lg zahar. Luam de pe foc si adaugam untul bucatele, apoi foile de gelatina hidratate in apa rece circa 5-10 minute.

DSC_0115 DSC_0116

sau :

Hidratam foile de gelatina in apa rece. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam peste ele laptele caldut, apoi punem pe aburi circa 5 minute. Lasam crema sa se racoreasca putin, apoi adaugam foile de gelatina hidratata, iar la urma mascarponele mixat putin. Dam crema la frigider pentru circa 10 min, apoi o folosim.

O forma rotunda de tort (d=25 cm) o tapetam cu folie alimentara, apoi asezam felii de rulada pe fundul tavii, apoi pe margini. Turnam jumatate din crema, asezam bananele intregi, decojite, apoi restul de budinca.

 

DSC_0119 DSC_0120

Dam tortul la frigider pana in momentul servirii, cand mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra si o asezam peste crema. Deasupra presaram ciocolata tocata .

DSC_0109

DSC_0144

DSC_0132

DSC_0147

 

Un super tort, usor si delicios ! Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea : http://www.laurasava.ro/2015/11/13/tort-cu-rulada-si-banane/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.