Tarta rustica cu mere

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest1Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

DSC_0179 Aluat :

225 g faina

150 g unt rece

3 lg rase zahar

1 vf lgt sare

1 lg apa f rece

 

Umplutura :

500 g mere

3 lg zahar

zeama de la 1/2 lamaie

1/2 lgt scortisoara

1 lgt unt

1 lg faina

 

Uns deasupra :

1 ou batut

zahar

zahar pudra

 

Mod de preparare :

Aluat: intr-un robot punem faina, sarea si untul rece taiat cubulete. Dam cateva impulsuri pana obtinem firimituri, apoi adaugam lingura de apa f rece, treptat, pana cand aluatul se aduna. Bila de aluat o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 1 ora (sau la congelator pentru 15-20 minute).

DSC_0098 DSC_0099 DSC_0106

Intre timp ne ocupam de umplutura : curatam merele, le taiem in 2, scoatem semintele, apoi taiem felii subtiri. Stropim cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida merele. Adaugam zaharul si scortisoara si lasam deoparte.

DSC_0107

Aluatul il intindem pe o hartie de copt, cu sucitorul. Daca mai cere putina faina, presaram deasupra pentru a nu se lipi aluatul de sucitor. Peste mere mai adaugam faina amestecata cu bucatica de unt (le amestecam cu varfurile degetor). Merele le asezam peste aluat, lasand o marginine de circa 3 cm, margine pe care o ridicam peste mere, prin pliere.

DSC_0109

DSC_0110

DSC_0111

Marginile tartei le ungem cu ou batut (sau galbenus de ou), apoi presaram putin zahar.

DSC_0114

Coacem tarta in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius , circa 25-30 minute.

DSC_0121

Lasam tarta sa se raceasca, pudram marginile, apoi feliem.

DSC_0124

DSC_0179

DSC_0187

DSC_0176

 

Rapida si delicioasa ! Spor la prajiturit !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.