Negresa cu biscuiti Oreo

DSC_0039

Ingrediente :

165 g unt

200 g ciocolata neagra (55-75%)

3 oua

2 galbenusuri

150 g zahar brun

semintele de la 1 pastaie de vanilie

2 lg faina

1 lg cacao

un praf de sare

150 g biscuiti Oreo

 

Mod de preparare :

Topim untul pe foc mic, intr-o craticioara;luam de pe foc si  adaugam ciocolata bucatele si amestecam pentru omogenizare; daca ciocolata nu se topeste o mai punem putin pe foc mic .

Ouale si galbenusurile,  sarea si zaharul , le mixam spuma circa 5 minute. Peste ele adaugam semintele de vanilie (eu am folosit esenta de vanilie 1 lgt) , ciocolata topita cu untul de mai sus. Amestecam cu o lingura. La sfarsit incorporam faina amestecata cu pudra de cacao si cam 4 biscuiti Oreo sfaramati cu degetele. Omogenizam , apoi turnam compozitia in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam restul de biscuiti Oreo rupti intre degete; coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute.

DSC_0020 DSC_0021 DSC_0027 DSC_0028 DSC_0030

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem .

DSC_0034

DSC_0039

DSC_0086

DSC_0051

DSC_0090

 

Absolut delicioasa ! Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea :  http://retete.acasa.ro/deserturi-39/gateste-cu-lorraine-pascale-negrese-delicioase-cu-biscuiti-oreo-197934.html

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.