Cinnabon

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest1Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

DSC_1004

Aluat :

10 g drojdie uscata

250 ml lapte caldut

90 g zahar

80 g unt moale

1 lgt rasa sare

2 oua

500 g faina

 

Umplutura :

80 g zahar brun

2 lgt rase scortisoara

90 g unt moale

 

Glazura :

90 g unt

150 g zahar pudra

90 g crema de branza

1/2 lgt esenta de vanilie

 

Mod de preparare :

   Aluat : amestecam laptele caldut cu drojdia uscata, apoi adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat usor lipicios, care sa nu se prinda de mana (am framantat circa 15-20 minute). Aluatul il ungem cu putin ulei, acoperim vasul si lasam la dospit circa 40 minute.

DSC_0968 DSC_0970 DSC_0972

Aluatul crescut il rasturnam pe masa infainata si il framantam putin, apoi il intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi (circa 40*50 cm), pe care apoi il ungem cu umplutura (amestecam cele 3 ingrediente). Rulam pe lungime, apoi cu un fir de ata taiem rondele (12 sau 15 bucati), pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la mica distanta unele de altele.

DSC_0973 DSC_0974 DSC_0976

Lasam rulourile sa se odihneasca inca 20 minute, apoi le coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 20 minute (pana se rumenesc usor deasupra). Intre timp amestecam ingredientele pentru glazura, pana se topeste zaharul. Dupa ce scoatem rulourile fierbinti din cuptor, le ungem cu glazura imediat.

DSC_0977 DSC_0978 DSC_0989 DSC_1004

DSC_1009

Absolut delicioase !!  Spor la prajiturit !!!  🙂

 

Sursa : http://gabrielacara.blogspot.ro/2010/03/rulada-cinanabon.html

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.