Prajitura cu aluat ras si gem

Share on Facebook1.4kShare on Google+0Pin on Pinterest106Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_0962

Aluat :

350 g faina

150 g zahar pudra

1/2 plic praf de copt (5g)

1 plic zahar vanilat

un praf de sare

150 g unt (80%)

1 ou

1 galbenus

 

gem de capsuni

 

Mod de preparare :

Intr-un castron cernem faina, apoi adaugam zaharul pudra, praful de sare, praful de copt si untul moale de la temperatura camerei. Framantam cu varfurile degetelor pana obtinem firimituri, apoi adaugam oul, galbenusul si zaharul vanilat. Framantam cat sa ontinem un aluat, pe care apoi il impartim in 2 : o bila de aluat mai mare si una mai mica.

DSC_0857 DSC_0858

Bila cea mare de aluat o intinem in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi tinem tava cu aluat si bila mica de aluat invelita in folie alimentara, la frigider, circa 30 minute. Ungem aluatul cu gem de capsuni (sau cine doreste caise, visine, zmeura…), apoi radem aluatul ramas pe razatoarea de inox cu ochiuri mari. Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30-35 minute (pana cand firimiturile de aluat devin aurii).

DSC_0864 DSC_0906

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem si servim. Cine doreste poate sa o pudreze cu zahar pudra.

DSC_0947

DSC_0962 DSC_0953

 

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.