Prajitura cu ciocolata alba si migdale

Share on Facebook213Share on Google+0Pin on Pinterest7Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

DSC_0719

Ingrediente :

200 g samburi migdale fara coaja

120 g zahar

180 g ciocolata alba

5 oua

60 g zahar pudra

coaja rasa de la 2 lamai

50 g amidon

8 g praf de copt

esenta de vanilie

100 ml ulei

un praf de sare

 

Mod de preparare :

Zaharul impreuna cu samburii de migdale le macinam cu robotul (blenderul) pana obtinem o consistenta fina.

Ciocolata o tocam cu un cutit sau rasa pe razatoarea cu ochiuri mici

. Radem coaja de lamaie.

Ouale impreuna cu zaharul pudra si praful de sare le mixam circa 10-15 minute, pana isi tripleaza volumul. Peste ele adaugam ciocolata alba tocata (amestecam cu o lingura, prin miscari circulare, pentru a nu se lasa compozitia), migdalele cu zaharul macinate, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie sau semintele de la o pastaie de vanilie, amidonul amestecat cu praful de copt (cernut) si la sfarsit uleiul. Coacem compozitia in forma rotunda (d=24 cm), in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius , 5 minute, apoi scadem temperatura la 160 grade Celsius si coacem circa 45-55 minute. Facem testul cu scobitoarea.

DSC_0684 DSC_0685 DSC_0686

DSC_0704

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi feliem.

DSC_0719

DSC_0699

Prajitura se pastreaza invelita in punga de plastic sau hartie sau hartie de copt , timp de cateva zile. Cu cat sta mai mult e mai buna si mai moale .

O prajitura pufoasa si delicioasa ! Spor la prajiturit !

 

Sursa : http://lumeamare.ro/2013/04/05/dolce-vita-la-capri-prajitura-cu-lamaie-si-ciocolata-alba/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.