Strudel cu dovleac (aluat cu iaurt)

Print Friendly, PDF & Email

DSC_0762

Aluat :

200 g unt (80%)

5 lg faina

 

2 oua

1 lgt sare

4 lg ulei

200 ml lapte

250 g iaurt

750 g faina

 

Umplutura :

2,5 kg dovleac ras

zahar

scortisoara

gris

 

2-3 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

Aluat : untul moale de la temperatura camerei il amestecam bine cu cele 5 lg de faina. Lasam deoparte.

Intr-un castron amestecam : ouale, sarea, laptele, uleiul si iaurtul . Omogenizam bine, apoi adaugam faina (daca aluatul este prea moale mai adaugam putina faina). Framantam un aluat moale dar nelipicioas, pe care apoi il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe care o ungem cu compoztia de mai sus (unt si faina).

DSC_0688

DSC_0690

DSC_0693

Rulam, apoi taiem in 5 parti. Asezam aluatul pe o tava, le acoperim cu folie alimentara si le lasam la rece circa 30 minute, apoi inca 15 minute la temperatura bucatariei.

DSC_0694

DSC_0697

Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul , pe masa cu faina, apoi asezam dovleacul ras (eu am folosit pentru un strudel : 7 lg dovleac ras, 5 lg zahar, 1 lg rasa de gris si 1/4 lgt scortisoara ). Rulam strans si asezam in tava (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt.

DSC_0698

DSC_0699

Coacem in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 1 h.

DSC_0701

Lasam sa se raceasca, apoi cernem zahar pudra , si feliem.

DSC_0720

DSC_0762

O reteta delicioasa !

Sursa : moasa mea, Dna Doina de la Bucovat 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Strudel cu dovleac (aluat cu iaurt)

  1. Sorina

    Placinta se unge cu ou deasupra ,inainte de a se baga la cuptor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.