Prajitura cu ciocolata, pere si amaretti

Share on Facebook500Share on Google+0Pin on Pinterest3Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

DSC_0546

Ingrediente :

200 g unt (80%)

200 g ciocolata neagra

4 oua mari

150 g zahar brun

75 g faina

25 g migdale macinate

4 pere (circa 500 g)

esenta de vanilie

50 g amaretti

 

Mod de preparare :

Untul impreuna cu ciocolata neagra ( eu am folosit 160 g ciocolata cu 55% cacao si 40 g ciocolata cu 75% cacao ) rupta bucati le topim intr-o craticioara de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi. Lasam sa se racoreasca.

DSC_0522

Galbenusurile le mixam cu zaharul brun , apoi adaugam peste ele ciocolata de mai sus racorita. Amestecam bine si incorporam faina amestecata cu migdalele macinate, esenta de vanilie, albusurile batute spuma tare. Din compozitie retinem 8 linguri pe care le amestecam cu amaretti sfaramati (eu le-am pus intr-o punga si le-am sfaramat cu sucitorul) .

DSC_0524 DSC_0525 DSC_0526 DSC_0527

Restul compozitiei o intindem in forma rotunda (d=25 cm). Asezam perele (eu am folosit pere Abate coapte bine) curatate de coaja si taiate in sferturi , apoi peste ele intindem compozitia cu amaretti.

DSC_0528

DSC_0531

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 150 grade Celsius, circa 50 minute, pe primul grilaj de jos al cuptorului. Lasam prajitura sa se raceasca si o putem felia si servi.

DSC_0536

DSC_0546DSC_0638

DSC_0586

DSC_0609

 

Cea mai buna prajitura cu ciocolata si amaretti !!  Spor la prajiturit ! Chiar merita aceasta prajitura  🙂

Sursa : http://lumeamare.ro/2012/10/26/prajitura-cu-ciocolata-pere-si-amaretti/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.