Far breton (Prajitura cremoasa)

DSC_0532

Ingrediente :

120 g faina

100 g zahar

4 oua

500 ml lapte

50 ml rom

1 lgt esenta de vanilie

200 g prune

 

unt pt uns forma

20 g unt topit

scortisoara (optional)

 

Mod de preparare :

Forma fara margini detasabile, in care vom coace (d=24 cm sau 24*24 cm) o ungem bine cu unt moale. Asezam prunele uscate. (daca sunt prea uscate se hidrateaza in rom sau apa calduta).

Faina o amestecam cu zaharul. Peste adaugam ouale treptat, ametecand bine, apoi laptele cald, rom-ul si esenta de vanilie. Amestecam cu un tel pentru omogenizare.Turnam cu grija compozitia moale peste prunele din forma.

DSC_0521 DSC_0523

Coacem in cuptorul preincalzit, la 210 grade Celsius, circa 35-40 minute; suprafata devine aurie , iar marginile se umfla si se dezlipesc de forma. Scoatem din cuptor si ungem suprafata cu unt topit. Lasam sa se raceasca bine, apoi putem servi.

DSC_0529

DSC_0532

Cine doreste o poate servi pudrata cu scortisoara macinata. 🙂

DSC_0547

 

Un desert rapid si delicios ! 🙂

 

Sursa : http://lumeamare.ro/2012/04/13/far-breton-prajitura-cremoasa-cu-prune-uscate/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.