Prajitura felie cu nuca

Print Friendly, PDF & Email

DSC_0586

Blat :

4 oua

200 g zahar pudra

10 lg apa

160 g faina

160 g nuci macinate

1 plic praf de copt

 

Crema :

200 g unt (80%)

140 g zahar pudra

200 g nuci macinate

100 ml lapte fierbinte

2-3 picaturi esenta de migdale

 

Decor :

50 g ciocolata alba rasa (sau ciocolata cu lapte, ciocolata neagra)

 

sau

 

glazura de ciocolata : 100 g ciocolata, 2 lg lapte, 1 lg unt

 

Mod de preparare :

     Blat : intr-un castron mixam spuma galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam apoi lingura cu lingura apa, mixand bine dupa fiecare lingura, apoi albusurile batute spuma  si faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Coacem blatul in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul scobitorii.

DSC_0519 DSC_0520 DSC_0521 DSC_0522

 Crema : nucile macinate le amestecam cu laptele fierbinte. Lasam compozitia sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi adaugam zaharul pudra, mixand bine; la urma incorporam lingura cu lingura nucile racite si esenta de migdale. Intindem crema peste blatul rece. Deasupra radem ciocolata alba sau ciocolata cu lapte sau facem glazura de ciocolata (cele 3 ingrediente le punem intr-o craticioara de inox cu fund dublu, la foc mic , pana se topesc).

DSC_0529 DSC_0530

Dam prajitura la frigider pentru circa 2 ore, apoi putem felia.

DSC_0541

 

DSC_0586

 

DSC_0575

 

Absolut delicioasa ! 🙂

 

Sursa :  http://www.haisagatim.ro/2014/10/prajitura-felie-cu-nuca.html

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.