Prajitura Cremissimo

Share on Facebook8.5kShare on Google+1Pin on Pinterest303Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

 

DSC_0295

Bezea cocos :

6 albusuri

6 lg zahar

5 lg cocos

4 lg faina

5 g praf de copt

 

Bezea nuci :

6 albusuri

6 lg zahar

5 lg nuci macinate

3 lg faina

1 lg cacao

5 g praf de copt

 

Crema :

12 galbenusuri

8 lg zahar

3 lg apa

250 g unt (80%)

 

Glazura :

80 ml frisca

80 g ciocolata

 

Decor 

cocos

nuci macinate

 

Mod de preparare :

 Bezea cocos : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 foi separate, astfel : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi zaharul mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cocosul. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem bezeaua intr-o tava 20*30 cm tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. La fel procedam si pentru a 2-a foaie de bezea cu cocos.

DSC_0224 DSC_0225 DSC_0226

   Bezea nuci : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 foi de bezea astfel : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu pudra de cacao, praful de copt si nucile macinate. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem in tava 20*30 cm, tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzt, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. La fel procedam si pentru a 2-a foaie de bezea cu nuci si cacao.

DSC_0227 DSC_0229 DSC_0230

  Crema : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul si apa circa 5 minute, apoi le punem pe aburi, pana cand crema se ingroasa putin . Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema. Omogenizam apoi impartim crema in 3.

DSC_0232 DSC_0264 DSC_0265

 Asamblare : bezea nuci-1/3 crema-bezea cocos-1/3 crema-bezea cocos-1/3 crema-bezea nuci-glazura -decor.

Eu am lasat cam 2 linguri crema si am uns si ultimul blat.

DSC_0269

 Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza. Lasam glazura sa se racoreasca putin (circa 3 minute), apoi o intindem peste prajitura, apoi presaram nuci macinate si cocos.

DSC_0272

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta si sters de apa.

DSC_0313

DSC_0295

 

O super prajitura ! 🙂

Sursa mea : Maris Maria , careia ii multumesc foarte tare pentru reteta !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.