Lava cake (Vulcan de ciocolata)

DSC_0246

Ingrediente :

125 g unt (80%)

125 g ciocolata (70% )

125 g zahar pudra

3 oua

20 g faina

 

Mod de preparare :

Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul pe aburi sau intr-o craticioara de inox cu fund dublu. Luam de pe foc si adaugam zaharul pudra, omogenizam bine, apoi ouale intregi, omogenizam bine, iar la urma de tot adaugam faina.

6 forme de aluminiu le ungem cu putin unt, apoi in ele turnam din compozitia de ciocolata. Formele de aluminiu le asezam intr-o tava dreptunghiulara apoi le dam la copt, in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celisus, fix 12 minute.

DSC_0233 DSC_0234 DSC_0236 DSC_0238 DSC_0239

Rasturnam prajiturelele cat sunt fierbinti pe o farfurioara si decoram cu zahar pudra . Se servesc langa o cupa de inghetata . Lava cake trebuie sa fie tari la exterior si moi la interior.

DSC_0240 DSC_0263

DSC_0246

 

Absolut delicioase 🙂

Sursa mea : http://miremirc.ro/2014/08/02/le-moelleux-au-chocolat/ , doar ca am facut jumatate de portie, iar zaharul l-am inlocuit cu zahar pudra. Cine doreste poate adauga si esenta de vanilie in compozitie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.