Islere

Share on Facebook681Share on Google+0Pin on Pinterest4Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

 

DSC_0243

Aluat :

250 g zahar pudra

250 g nuci macinate

500 g faina

250 g unt

4 galbenusuri

coaja rasa de la 2 lamai

1 lg scortisoara

 

Crema :

4 oua

200 g zahar

2 lg cacao

200 g unt

 

Glazura :

200 g ciocolata cu lapte

4 lg lapte

2 lg unt

 

Mod de preparare :

 Aluat : Intr-un castron framantam toate ingredientele. Aluatul obtinut il impartim in 2 bile.

DSC_0166

Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul pe masa, apoi decupam cerculete cu ajutorul unei forme cu d=5 cm. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Avem grija sa nu le ardem.

DSC_0169 DSC_0170 DSC_0172

   Crema : ouale cu zaharul le mixam spuma, adaugam apoi pudra de cacao si punem pe baie de aburi. Lasam crema sa se raceasca, acoperita cu folie alimentara. Untul il mixam spuma si in el adaugam cate 1 lingura din crema rece. Cu crema obtinuta, lipim 2 cate 2 islerele.

DSC_0180

   Glazura : punem cele 3 ingrediente intr-o craticioara pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza. Glazuram biscuitii.

DSC_0191

DSC_0231

DSC_0243

Foarte aromati . Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa mea : caietul vechi cu retete al mamei.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.