Prajitura cu nuci si vanilie

Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_0250

Blat :

6 albusuri

200 g zahar

150 g nuci prajite si macinate

4 lg faina

1/2 plic praf de copt (5g)

 

3 lg Nutella

 

Crema :

6 galbenusuri

200 g zahar

3 lg faina

300 ml lapte

esenta de vanilie

175 g unt

 

Decor :

ciocolata rasa

decoratiuni ciocolata

 

Mod de preparare :

   Blat : mixam spuma intr-un castron, albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si nucile prajite si macinate grosier . Omogenizam cu o lingura, prin miscari circulare, apoi coacem in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la foc mediu, circa 15-20 min. Lasam sa se raceasca, apoi scoatem hartia .

DSC_0160 DSC_0161

Ungem blatul racit cu  Nutella.

DSC_0165

 Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi faina si laptele. Compozitia o punem pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu o folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Untul il mixam putin si in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam si intindem crema peste Nutella. Deasupra radem ciocolata sau punem decoratiuni de ciocolata.

DSC_0162

DSC_0169 DSC_0171 DSC_0176

DSC_0228

DSC_0250

 

Absolut delicioasa ! 🙂 Spor la prajiturit !!!

 

Sursa : caietul vechi cu retete al mamei cu mici modificari.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.