Galuste cu prune (Gomboti)

Share on Facebook721Share on Google+1Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

DSC_0694

Aluat :

1,3 kg cartofi

1 lgt sare

3 oua

4 lg gris

4 lg ulei

300 g faina

 

prune+zahar

 

Tavalit :

pesmet

zahar

1 plic zahar vanilat

ulei

 

Mod de preparare :

   Aluat : fierbem cartofii in coaja, ii lasam sa se raceasca , apoi ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mare. Adaugam restul ingredientelor (adaugam ulei pentru a nu se inatri asa repede aluatul de cartofi ; galustele sunt bune si a doua zi) si amestecam pentru a obtine un aluat omogen.

DSC_0680 DSC_0681

Luam cu o lingura bucati de aluat , le trecem putin prin faina pe ambele parti, aplatizam cu mainile, apoi asezam o pruna fara sambure in care am punem putin zahar.Formam o galusca si o adaugam in oala cu apa fiarta . Le lasam sa fiarba cateva minute, apoi cand se ridica la suprafata apei ,scoatem galustele cu o strecuratoare si le asezam in tigaia cu pesmet.

DSC_0684

DSC_0685

DSC_0687

 Tavalit : intr-o tigaie punem putin ulei si pesmetul. Lasam pe foc mic, amestecand din cand in cand , apoi luam de pe foc si adaugam zahar si pliculetul de zahar vanilat.

DSC_0688

DSC_0694

 

Super buna reteta !   Spor la pragtit gomboti ! 🙂

Sursa mea : mama

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.