Tort cu visine si mousse de ciocolata

Share on Facebook1.8kShare on Google+0Pin on Pinterest18Share on LinkedIn0
Print Friendly, PDF & Email

DSC_1160

Blat :

35 g cacao

60 g zahar brun

160 ml lapte

150 g unt

120 g zahar

3 oua

220 g faina

un varf cutit bicarbonat

1 lgt praf de copt

 

1 borcan compot visine (720 g)

 

Crema ciocolata :

200 g unt (80%)

50 g zahar pudra

300 g ciocolata neagra (min 50%cacao)

 

Mousse ciocolata alba :

4 galbenusuri

1 lg zahar

100 ml lapte

200 g ciocolata alba

6 g gelatina granulata

200 ml smantana pentru frisca

 

Decor :

cacao

 

Mod de preparare :

 Blat : punem visinele intr-o sita la scurs . Intr-un castron amestecam zaharul brun, pudra de cacao si adaugam 80 ml lapte fierbinte, apoi restul de 80 ml lapte rece. Omogenizam si lasam deoparte.

DSC_1107

Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma cu zaharul (cele 120 g), adaugam cate 1 ou , alternand cu amestecul de faina, bicarbonat si praf de copt (cernute); la sfarsit adaugam compozitia de cacao pregatita mai sus. Omogenizam si turnam amestecul in forma rotunda de tort (d-25 cm sau 26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25-30 minute. Facem testul scobitorii.

DSC_1108 DSC_1109 DSC_1110 DSC_1111 DSC_1114

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2.

DSC_1120

 Crema ciocolata : topim ciocolata neagra la bain marie sau la micounde. O lasam deoparte. Untul de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine spuma, apoi adaugam ciocolata racorita si omogenizam bine.

DSC_1118

 Mousse de ciocolata alba : Gelatina o hidratam 30 ml apa rece, timp de 10 minute; separat mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele si punem pe foc mic pana cand se ingroasa crema putin.Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba rupta bucatele. Omogenizam bine, apoi adaugam gelatina hidratata. La sfarsit incorporam smantana pentru frisca batuta spuma (eu am folosit 400 ml smantana pentru frisca neindulcita).

DSC_1125 DSC_1126

 Asamblare : asezam marginea detasabila a formei de tort pe un platou apoi asamblam : 1/2 blat – crema ciocolata – 1/2 blat -1/2 mousse de ciocolata alba – visine – 1/2 mousse. Dam tortul la frigider de seara pana dimineata.

DSC_1127

In momentul servirii il pudram cu cacao.

DSC_1134

 

DSC_1160

DSC_1147

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa :  http://www.laurasava.ro/2015/10/23/tort-cu-visine-si-mousse-de-ciocolata/

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.