Scones cu rosii uscate

Print Friendly, PDF & Email

DSC_1005

Ingrediente :

200 g faina

1 lgt praf de copt

1/2 lgt sare

1/8 lgt piper macinat

50 g unt rece

6 rosii uscate in ulei

50 g branza telemea

1-2 fire ceapa verde

200 ml lapte batut

 

Mod de preparare :

Intr-un castron amestecam faina, sarea, piperul si praful de copt, adaugam untul rece ras mare si framantam cu varfurile degetelor . Adaugam apoi laptele batut, rosiile uscate taiate cubulete, branza telemea rasa fin si ceapa verde tocata (eu am pus patrunjel verde tocat). Cu coada unei linguri de lemn amestecam aluatul, apoi cu mainile infainate asezam aluatul pe foaia de copt din tava. Aplatizam putin aluatul, lasand o grosime de circa 3 cm. Taiem in 8 triunghiuri, cu un cutit trecut prin faina. triunghiurile le asezam la putina distanta unele de altele (eu le-am lasat fara distanta intre ele). Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, pana se rumenesc usor deasupra si cand batem in ele suna a gol. Eu am facut portie dubla.

DSC_0983 DSC_0985 DSC_0987

DSC_0990 DSC_0992

DSC_1005

Super rapide ! 🙂

Sursa : http://www.e-retete.ro/retete/scones-cu-branza-de-oaie-si-rosii-uscate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.