Prajitura bezea cu gem

DSC_0840

Aluat :

450 g faina

300 g unt

100 g zahar

3 galbenusuri

1 lg rom

1 lgt bicarbonat (sau praf de copt)

2 lg cacao

 

1 borcan gem de caise

 

Bezea cu gem :

3 albusuri

250 g zahar

3 lg gem de caise

 

Glazura :

100 g ciocolata cu lapte

2 lg lapte

2 lg unt moale

 

Mod de preparare :

   Aluat : framantam un aluat din faina, zahar, unt, rom, bicarbonat (sau praf de copt) si galbenusuri. Impartim aluatul in 2. O parte o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt; ungem cu gem de caise. A doua jumatate de aluat o amestecam cu cele 2 lg cacao, o intindem cu sucitorul intre 2 folii alimentare, apoi cu grija o rasturnam peste gemul din tava. Intepam cu furculita din loc in loc si coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute.

 Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi cu o lingura incorporam gemul de caise. Intindem bezeaua cu gem peste prajitura scoasa din cuptor, apoi o mai lasam in cuptor circa 10-15 min pana se coace bezeaua. Stingem aragazul si lasam prajitura sa se raceasca.

Glazura : cele 3 ingrediente le punem intr-o craticioara, pe foc mediu pana se omogenizeaza, apoi intindem peste bezeau rece.

DSC_0769

DSC_0840DSC_0810 DSC_0787

O prajitura absolut delicioasa ! Spor la prajiturit !! 🙂

Sursa : caietul cu retete vechi al mamei.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.