Broscute cu nuci

Print Friendly, PDF & Email

DSC_0761

Aluat :

400 g smantana grasa

200 g untura (sau unt gras)

150 g unt moale

4 galbenusuri

1 esenta de vanilie

600 g faina

 

Umplutura :

4 albusuri

4 lg zahar

200 g nuci macinate

 

gem de prune

rahat

zahar pudra pt tavalit

 

Mod de preparare :

Umplutura : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi nucile macinate.

Aluat : amestecam intr-un castron untul sau untura cu smantana, adaugam apoi galbenusurile, esenta de vanilie si faina. Framantam un aluat , pe care il impartim in 6 . Fiecare parte de aluat o intindem cu sucitorul, apoi o ungem cu unt moale de la temperatura camerei, rulam strans si asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

 

DSC_0697

DSC_0700

DSC_0704

Acoperim sulurile de aluat cu folie alimentara si lasam la frigider de seara pana dimineata. Fiecare sul il taiem cu cutitul in 20 de bucati. Fiecare bucata o intindem cu sucitorul, asezam in mijloc o lingurita de umplutura si acoperim cu o parte de aluat umplutura, formand gura unei broscute.

DSC_0707

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt fiecare broscuta, apoi le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pana se rumenesc deasupra. Le lasam sa se raceasca, apoi le trecem prin zahar pudra.

DSC_0708

DSC_0715

Eu am facut si sub forma de saloane : intindem aluatul; cu sucitorul, asezam in mijloc o lgt de umplutura, apoi rasucim ca la saloane.

DSC_0712

Doua suluri de aluat l-am umplut cu gem de prune si rahat sub forma de tigarete.

DSC_0720

DSC_0723 DSC_0749

DSC_0752DSC_0761

Sursa : http://laancuta.blogspot.ro/2011/05/broscute.html, dar m-am inspirat si de la http://divainbucatarie.ro/2011/04/07/broscute/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.