Foi cu miere si crema cu gris

Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_0721

Foi :

1/2 cana zahar

1/2 cana miere

1/2 lg bicarbonat

2 oua

400 g faina

 

Crema :

300 ml lapte

3 lg gris

200 g unt

150 g zahar pudra

coaja rasa de lamaie

zeama de la 1/2 lamaie

 

1 borcanel gem de caise

 

Mod de preparare :

Foi : intr-un castron mixam spuma ouale cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, adaugam mierea, bicarbonatul si faina. Omogenizam , apoi acoperim aluatul din castron cu o folie si il lasam de seara pana dimineata in camera.

DSC_0707

A doua zi framantam bine aluatul, il impartim in 4 si coacem 4 foi pe fundul unei tavi (25*35 cm). Presaram faina pe masa de lucru , asezam aluatul si intindem cu sucitorul . Daca mai trebuie mai adaugam faina pentru a le intinde usor. Le coacem (atentie ca se coc foarte repede), apoi cand se racesc stergem surplusul de faina de pe foi.

DSC_0714

   Crema : fierbem grisul cu laptele, apoi il lasam sa se raceasca. Untul il mixam putin, adaugam zaharul pudra , mixand cateva minute. Adaugam cate o lingura din grisul rece. Crema obtinuta o impartim in 2.

DSC_0712 DSC_0713

 Asamblare : foaie-1/2 crema-foaie-gem de caise-foaie-1/2 crema-foaie

DSC_0696

Cine doreste poate intinde o glazura de ciocolata deasupra : 150 g ciocolata, 2 lg unt, 4 lg lapte.

DSC_0719

DSC_0721 DSC_0738

Foarte bune foile si usor de lucrat cu aluatul.

Sursa mea : dna Tantza , vecina mea, care face cele mai bune prajituri 🙂

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 Responses to Foi cu miere si crema cu gris

  1. gyna

    Bicarbonatul il stingeti cu ceva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.