Secuiasca cu cocos

DSC_0734

 

Aluat :

200 g faina

110 g unt

150 g zahar

1 ou

1 lgt rasa bicarbonat

 

1 borcanel gem de caise

 

Umplutura :

5 oua

150 g nuci macinate

150 g cocos

200 g zahar

 

Mod de preparare :

  Aluat : intr-un castron cernem faina si bicarbonatul, adaugam untul bucatele si il framantam cu varfurile degetelor, apoi adaugam zaharul si oul. Framantam putin cat sa obtinem un aluat pe care il intindem in tava (25*35cm) tapetata cu hartie de copt. Ungem cu gem de caise.

DSC_0696

   Umplutura : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste, adaugam galbenusurile pe rand. Cu o lingura incorporam nucile amestecate cu cocosul. Turnam peste gemul de caise.

DSC_0699 DSC_0700

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30-40 minute.

DSC_0708

Lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra sau nu.

DSC_0771

 

DSC_0734

Reteta o am de la dna Blidaru, careia ii multumesc pentru reteta ! 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.