Tort eclipsa

 

DSC_0672

Blat :

220 g faina

400 g zahar

85 g cacao

2 lgt bicarbonat

1 lgt praf de copt

1/2 lgt sare

250 ml lapte batut

125 nl ulei

3 oua mici

1 lgt vanilie

250 ml cafea espresso tare fierbinte

 

Crema :

250 g zahar

1/2 lgt rasa de sare

35 g amidon alimentar

400 ml smantana pentru frisca

300 ml lapte

200 g ciocolata neagra (75% cacao)

 

Mod de preparare : 

Crema : intr-o craticioara punem zaharul, sarea, amidonul, laptele si smantana pentru frisca. Amestecam si punem pe foc mediu pana cand incepe sa fiarba. Adaugam apoi ciocolata rupta bucatele si amestecam pana cand crema incepe sa se ingroase ( devine ca o budinca ). Mutam crema intr-un bol rece, acoperim cu folie alimentara, intepam din loc in loc cu furculita. lasam crema sa se raceasca, apoi o tinem le frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore.

DSC_0609 DSC_0611 DSC_0614

 

 Blat : intr-un castron amestecam ingredientele uscate cu cele umede cu exceptia cafelei espresso pe care o incorporam ultima .Impartim compozitia in 2 si coacem 2 blaturi in forma rotunda de tort (d=23 cm), in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute. Lasam blaturile sa se raceasca, apoi le taiem in 2 .Obtinem 4 blaturi.

DSC_0618 DSC_0619 DSC_0620

 

 Asamblare : blat-1/3 crema-blat-1/3 crema-blat-imbracam tortul in 1/3 crema , apoi in firimiturile de la cel de-al 4-lea blat.

DSC_0632 DSC_0637 DSC_0656

 

Dam tortul la frigider pana in momentul servirii .

DSC_0662

DSC_0672

DSC_0704

Delicios ! Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa : https://bananachocolate.wordpress.com/2013/05/09/tort-eclipsa-multa-multa-ciocolata-also-in-english/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.