Tort Puzzle

 

DSC_0763

Blat vanilie :

3 oua mari

150 g zahar

1 fiola esenta de vanilie

100 ml ulei

100 ml lapte

180 g faina

1 plic praf de copt (10g)

 

Blat cacao:

6 oua

180 g zahar

120 g faina

1 plic praf de copt (10g)

50 g cacao

6 lg ulei

 

Crema :

1 kg mascarpone

500 g Nutella

 

Sirop :

250 ml apa

2 lg zahar

 

Decor :

amarettini

cacao

ciocolata rasa

 

Mod de preparare :

Blat vanilie : Mixam galbenusurile cu 50 g zahar, adaugam esenta de vanilie, uleiul treptat si laptele, albusurile batute spuma cu restul de 100 g zahar, iar la final faina amestecata cu praful de copt (cernute). Coacem compozitia in forma de tort (d=25 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute.

DSC_0613

 

 Blat cacao : albusurile le mixam spuma, adaugam zaharul mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (cernute), iar la final uleiul. Amestecam cu o lingura, prin miscari circulare. Coacem in aceeasi tava, la aceeasi temperatura.

DSC_0615

Blaturile reci le taiem in 3.

DSC_0617

 

Sirop : fierbem apa cu zaharul circa 5 minute. Lasam sa se raceasca.

 Crema : eu am impartit cantitatea in 2, adica : cu 500 g mascarpone si 250 g Nutella am uns blaturile (4 la numar), iar cu cealalta jumatate am imbracat tortul si am uns ambele parti ale blatului alb si partea de deasupra a tortului (deci crema am impartit-o in 4).

 Asamblare : pe un platou asezam un blat cacao, il pensulam cu sirop dar nu foarte mult, il ungem cu crema, apoi blat vanilie insiropat putin, crema si tot asa pana ungem 4 blaturi cu crema. Ultimul blat  nu il ungem si este de cacao ca si primul. Un blat vanilie ramane deoparte.

DSC_0619

Dam tortul la congelator pentru circa 20 minute. Asezam pe partea superioara o farfurie putin mai mica decat diametrul tortului, apoi cu un cutit ascutit, decupam un con din tort taind in jurul farfuriei, la un unghi de 45 grade .

DSC_0622

 

DSC_0623

Scoatem cu grija conul taiat, ungem in interiorul tortului cu crema, asezam blatul de vanilie insiropat putin si uns cu crema.

DSC_0627

 

DSC_0628 DSC_0629

Impingem cu mainile blatul de vanilie spre interior, ungem cu crema, apoi rasturnam conul in gaura obtinuta.

DSC_0632

DSC_0634

Ungem tortul cu jumatate din crema, apoi il decoram. Dam la frigider pentru cateva ore.

DSC_0635 DSC_0638

 

DSC_0678 DSC_0763

DSC_0738

DSC_0700

Cel mai bun tort  !!

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : http://www.laurasava.ro/2015/04/11/tort-puzzle/

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.