Prajitura cu ness si vanilie

Print Friendly, PDF & Email

DSC_0704

Blat cacao :

4 oua mari

un praf de sare

8 lg zahar

2 lg ness

2 lg apa fiarta

8 lg faina

2 lg cu varf cacao

 

Crema vanilie :

3 galbenusuri

4 lg zahar

3 lg faina

2 plicuri zahar vanilat

1 fiola esenta vanilie (1 lgt)

400 ml lapte

125 g unt

 

Glazura :

300 ml frisca lichida

1,5 lg ness

ciocolata rasa

 

sau

 

3 albusuri

5 lg zahar pudra

3 lg ness

 

Mod de preparare :

Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand, ness-ul dizolvat in apa fiarta, iar la sfarsit faina amestecata cu pudra de cacao (cernute). Omogenizam cu o lingura si coacem blatul in forma (20*30 cm)tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius. Facem testul cu scobitoarea.

DSC_0581 DSC_0582 DSC_0583

Crema vanilie : intr-o craticioara punem galbenusurile mixate cu zaharul, adaugam faina, apoi laptele . Punem pe foc , amestecand pana obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie, apoi untul de la temperatura camerei. Acoperim budinca cu o folie alimentara pana se raceste.

DSC_0578 DSC_0579 DSC_0580

Glazura : mixam frisca licgida spuma, apoi adaugam ness-ul si mai mixam putin.

Asamblare : 1/2 blat-crema-1/2 blat-glazura . Dam prajitura la frigider sau nu, apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta.

DSC_0707

 

DSC_0704

 

Delicioasa ! 🙂 Spor la prajiturit !

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.