Chec cu ciocolata si alune

Print Friendly, PDF & Email

DSC_0669

 

Ingrediente :

200 g unt

160 g ciocolata cu lapte/neagra

6 oua

200 g zahar

200 g alune crude/nuci/caju/migdale

20 ml rom

125 g faina

1 lgt praf de copt

 

Mod de preparare :

Prajim alunele sau nucile, le lasam sa se raceasca, apoi le macinam.

Mixam spuma untul moale cu 100 g zahar, adaugam treptat cate un galbenus, apoi rom-ul, faina amestecata cu praful de copt si nucile/alunele/caju prajite si macinate, ciocolata (tinuta la frigider sau congelator) rasa marunt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi cu restul de 100 g zahar si le adaugam compozitiei de mai sus. Omogenizam cu o lingura, prin miscari circulare. Compozitia o intindem in tava (20*30 cm) sau forma de chec tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius.

DSC_0576 DSC_0577 DSC_0579 DSC_0580 DSC_0585

DSC_0586

Lasam checul sa se raceasca, apoi il feliem. Cine doreste poate decora deasupra cu 200 g ciocolata topita .

DSC_0669 DSC_0646

Un chec rapid si delicios ! 🙂

Sursa : http://www.laurasava.ro/2011/03/24/chec-cu-ciocolata/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.