Prajitura rasturnata cu banane

Print Friendly, PDF & Email

DSC_0615

Caramel :

150 g zahar

100 g unt

 

Aluat :

90 g unt

175 g zahar

2 oua mari (140 g)

100 g faina

3 g praf de copt

30 g cacao

un praf de sare

80 ml lapte

80 g iaurt

 

4 banane coapte

 

Mod de preparare :

Caramel : intr-o tigaie antiaderenta caramelizam zaharul pe foc mic, apoi adaugam untul moale de la temperatura camerei. Tinem pe foc mic circa 8 minute, apoi trecem caramelul intr-o forma rotunda (d=26 cm) . Asezam peste caramel rondele de banane .

DSC_0658 DSC_0662

Aluat : intr-un castron mixam untul de la temperatura camerei impreuna cu zaharul (circa 3 minute), adaugam cate un ou pe rand, mixand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt, sarea si pudra de cacao si le cernem. Laptele il amestecam cu iaurtul. Peste untul mixat mai sus adaugam amestecul de faina, alternand cu amestecul de lapte si iaurt. Omogenizam bine si intindem compozitia peste bananele din forma.

DSC_0663 DSC_0665 DSC_0666 DSC_0667

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul scobitorii. Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, o lasam circa 5 minute , apoi o rasturnam invers pe un platou.

DSC_0749 DSC_0752

DSC_0615

 

Absolut delicioasa ! 🙂 Spor la prajiturit !

Sursa : http://www.lauraadamache.ro/2015/06/prajitura-rasturnata-cu-banane-si-caramel.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.