Tort cu vanilie si capsuni

DSC_0265

Blat :

6 oua

un praf de sare

190 g zahar

30 g unt

190 g faina

esenta de vanilie

 

Crema de vanilie :

3 galbenusuri

100 g zahar

600 ml lapte

3 lg amidon alimentar

50 g unt

100 ml frisca lichida

 

capsuni (circa 500 g )

 

Decor :

200-300 ml frisca lichida

 

Mod de preparare :

 Blat  : Mixam ouale cu zaharul pe baie de aburi pana se topeste zaharul, apoi luam deoparte si mixam circa 10 minute, adaugam untul topit (il tinem pe foc pana devine putin auriu si are miros de alune, dar atentie sa nu se arda) si fierbinte in fir subtire, mixand mereu pana il incorporam tot. Adaugam faina cernuta, amestecand cu o lingura, cu miscari circulare. Compozitia o coacem intr-o forma de tort (d=28 cm), tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 12 minute. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in 3.

 Crema : intr-o craticioara galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi laptele rece in care am dizolvat amidonul. Tinem cratita pe foc pana cand crema se ingroasa, apoi luam deoparte si adaugam untul moale de la temperatura camerei. Omogenizam, apoi budinca o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca, apoi o tinem la frigider pentru 1 ora. Frisca spuma o incorporam in budinca scoasa de la frigider. Crema se imparte in 2 .

DSC_0146

DSC_0147

 Asamblare : 1/3 blat-1/2 crema-capsuni taiate-1/3 blat-1/2 crema-capsuni taiate-1/3 blat-frisca spuma.

DSC_0158 DSC_0164 DSC_0204

DSC_0265

DSC_0205

 

DSC_0253

DSC_0236

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-crema-de-vanilie-si-capsuni-46926.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.