Prajitura cu budinca si branza

DSC_0211

Blat :

5 oua

150 g zahar

4 lg apa fiarta

50 g amidon alimentar

50 g faina

50 g cocos

20 g cacao

 

Budinca de vanilie :

1 plic budinca de vanilie (40 g)

400 ml lapte

3 lg zahar

 

Crema de branza :

500 g branza de vaci grasa

4 lg smantana

150 g zahar

esenta de vanilie

250 ml frisca lichida

 

1 lg cacao

 

Mod de preparare :

 Blat : intr-un castron mixam galbenusurile si zaharul, adaugam apoi apa fiarta treptat, lingura cu lingura, apoi albusurile mixate spuma cu un praf de sare (amestecam cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus), faina amestecata cu amidonul, pudra de cacao si cocosul. Compozitia o coacem intr-o tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 200 grade Celsius, circa 10-15 minute. Facem testul cu scobitoarea.

DSC_0148 DSC_0149

 Budinca de vanilie : pregatim budinca conform indicatiilor de pe ambalaj, dar folosind cantitatile din reteta. Budinca fierbinte o intindem peste blatul racit.

Crema de branza : amestecam branza de vaci cu smantana si zaharul (pentru o textura fina, folosim mixerul vertical), esenta de vanilie si frisca batuta spuma .

DSC_0151

Intindem uniform crema de branza peste budinca de vanilie rece, apoi dam la frigider prajitura minim 2 ore. Pudram cu cacao .Feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta .

DSC_0152 DSC_0154 DSC_0187

DSC_0211

O prajitura excelenta ! 🙂

Spor la prajiturit!

Sursa mea : Florin (stie el care  🙂  )

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.