Prajitura cu ciocolata,caramel si nuci

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest25Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

DSC_0191

Blat :

200 g faina

3 lg cacao

150 g zahar

1 lgt praf de copt

1/2 lgt bicarbonat de sodiu

3 oua

180 ml lapte batut

80 ml ulei

1 lgt esenta vanilie

100 g nuci prajite tocate

 

Crema :

150 g ciocolata neagra (75%)

50 ml frisca lichida

3 galbenusuri + 3 lg zahar

1 plic gelatina granulata (10g)

3 albusuri + 100 g zahar

150 ml frisca lichida

 

Sirop :

250 ml apa

3 lg zahar

esenta de vanilie

 

Caramel :

150 g zahar

75 g unt gras

100 ml frisca lichida

un praf de sare

 

Glazura :

150 g ciocolata neagra (75%)

75 ml frisca lichida

nuci tocate

 

Mod de preparare :

   Blat : intr-un castron amestecam ingredientele umede, iar in altul pe cele uscate. Apoi le amestecam. Turnam compozitia in tava mare de aragaz si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 3.

DSC_0149 DSC_0157

 Crema : Hidratam gelatina in 50 ml apa rece. Intr-o craticioara topim ciocolata rupta bucati impreuna cu 50 ml frisca lichida; peste adaugam galbenusurile mixate spuma cu 3 lg zahar, apoi frisca batuta spuma si albusurile spuma (mixate cu 100 g zahar). Omogenizam cu o lingura. Impartim crema in 2 sau 3 parti.

DSC_0163 DSC_0164

 Caramel : caramelizam zaharul, adaugam untul bucati, amestecand mereu, apoi frisca lichida si praful de sare.Tinem pe foc circa 5 minute, apoi il lasam sa se racoreasca.

DSC_0166

 Asamblare : pregatim o forma in care asezam o folie alimentara. Peste ea asezam prajitura astfel :

1/3 blat insiropat-1/3 caramel-nuci prajite si tocate (eu am avut migdale) -1/3 crema

1/3 blat insiropat-1/3 caramel-nuci prajite si tocate (eu am avut migdale) -1/3 crema

1/3 blat insiropat-1/3 caramel-nuci prajite si tocate (eu am avut migdale) -1/3 crema

DSC_0169 DSC_0171

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o scoatem din folia alimentara. Deasupra intindem din glazura (punem ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic pana se omogenizeaza), iar restul de glazura o dam la frigider pana se raceste, apoi o mixam si cu ea imbracam marginilie tortului. Presaram nuci prajite si tocate . Taiem cu un cutit bine ascutit.

DSC_0178

DSC_0191

DSC_0241

 

 

Spor la prajiturit !! Foarte buna prajitura. 🙂

 

Sursa : http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/2013/10/prajitura-cu-ciocolata-nuca-si-caramel.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Prajitura cu ciocolata,caramel si nuci

  1. adina

    se pune si praf de copt si bicarbonat? Se pun 100 g nuci in blat iar la ansamblare alte nuci?

  2. miremirc

    se pune si praf de copt si bicarbonat, la fel 100 g nuci in blat si alte nuci la asanblare 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.